30 Ekim 2014 Perşembe

Anavarza Bal Buluşması.. Sır, Sabır, Armağan...


17 Ekim cuma günü  çoook tatlı bir gündü :) 

Anavarza Bal'ın Doors Akademi'de düzenlediği  #AnavarzaBalBuluşması 'na davetliydim. Pazarlama müdürü Güray bey'den Anavarza Bal hakkında kısa bir sunum dinledik. 

1979 yılında Süleyman Sezen tarafından kurulan Sezen Gida Ltd. Sti., 1995 yılında Anavarza Bal markasıyla bal sektörüne giriş yapmış. Adana'nin Kozan ilçesinde kurulan sirket, marka ismini bölgenin sembolü Anavarza Antik Kenti'n den alıyormuş. 10.000 metrekareye ulaşan üretim tesisleri ile bölgede büyük bir istihdam sağlamaya devam ediyormuş. Seçkin gıda markalarına verilen “BRC Global Standart - Grand: A” gibi pek çok sertifikaya ve ödüllere sahip işini hakkıyla yapan bir firma.


Ardından http://holybeepress.com/ sitesinin sahibi ve arıcılığa kendisini adamış Debra Roberts'tan mucizevi arıların dünyasını dokunduk.  Aklımda kalan ilginç bilgiler...



  • Bir arının hayatı boyunca topladığı bal miktarının bir tatlı kaşığının 1/12 si kadar olduğunu.
  • Arıların bir kavanoz bal elde edebilmek için 7,5 milyon çiçek dolaştıklarını.
  • Arıların kanatlarını çırptıkları zaman pozitif elektrikle yüklendiğini ve bu şekilde elektrostatik kuvvetle mıknatıs misali polenlerin üzerlerine yapıştığını.
  • Balın asla bozulmadığını. 
  • Arıların vücut ağırlığının 330 katı ağırlık taşıyabilir. 


Ve yeni reklam filmini izledik. Çok uzun zamandır bu kadar sakin, ve huzur dolu bir reklam izlememiştim. Lütfen izleyin..

Hammaddesi Sır..
Sermayesi Sabır..
Varlığı Armağan... 



Bu kadar baldan bahsedip ballı tarifler denemesek olmaz. Sunumlar sonrası Doors akademi mutfağına girip ballı tarifler yaptık. Mutfakta Füsun'la beraber çalıştık ve süper bir ekip olduğumuzdan ayıptır söylemesi çok lezzetli şeyler yaptık :) Denemek isterseniz işte tarifler .. 



Ballı Tavuk Kanatları 

Malzemeler (2 Kişilik)

350 gr çizik atılmış tavuk kanat
1/2 yemek kaşığı zeytinyağ
1/4 su bardağı soya sosu
1/2 su bardağı Anavarza Çam Balı
1 diş sarımsak
Tuz&Karabiber

Yapılışı
Bütün malzemeleri Tavuk Kanatlarıyla karıştırıp, 190 derece önceden ısıtılmış fırında tavuklar karamelize olana kadar yaklaşık 20 dk pişirin.



Helva-yı Hakani / Ballı Helva

Malzemeler (2 Kişilik)

65 gr Un
65 gr Pirinç Unu
65 gr Nişasta
65 gr Tereyağ
275 gr Anavarza Gurme Keven-Kekik Balı
300 gr Süt

Yapılışı 

Tereyağını tencerede eritin. Yağ ısınınca pirinç unu ve nişastayı ekleyin ve kavurun. Unu da ekleyin ve hafif ateşte kavurmaya devam edin. Diğer tarafta kekik balı ile sütü hafif ateşte bal eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Kavrulmuş un karışımının üzerine şerbeti dökün ve bir kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak 10 dk pişirin. Ilık servis edin.



Sirkencebün Şerbeti

Malzemeler (2 Kişilik)

50 ml üzüm sirkesi
50 gr Anavarza Çiçek Balı
200 ml Soğuk Su
2-3 dal taze nane ya da fesleğen

Yapılışı

Bütün malzemeleri iyice karıştırıp, soğuk servis edin.



Bu güzel gün için 
Küçük, sır dolu arılara,..
Sabırlı, titiz arıcılara....
Balın kıymetini bilen, balı koruyan, bala sahip çıkan Anavarza Bal'a  teşekkür ediyorum .




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...